Eramold IML Plastik Enjeksiyon Kalıp Üretimi

Plastik Enjeksiyon Kalıplama Nedir?

Yüksek ısıda eritilen plastik hammaddenin , belirlenen kalıp içerisine enjekte edilmesi ile ortaya çıkan üretim sistemine plastik enjeksiyon kalıplama denilir. 
Günümüzde plastik enjeksiyon kalıplama makineleri, bilgisayar tabanlı sistem ile entegre olarak üretim sağlayıp, son teknoloji kullanılarak üretim gerçekleştirmektedir. Ayrıca günlük hayatımızda kullandığımız pek çok parça,  plastik enjeksiyon kalıplama metodu kullanılarak üretimi yapılan parçalardır. 
Plastik enjeksiyon kalıplama sisteminin çalışma şekli, ilk kademede yüksek ısıda eritilen plastik maddenin kalıp içerisine enjekte edilmesi ile birlikte kalıbın tam olarak doldurulmasıdır, ikinci kademe ise kalıba eritilen madde döküldüğünde , ilk başta geriye doğru çekilmeye başlamasıdır. Bu aşama , yapılan üründe oluşacak çöküntülere, bir takım hatalara ve istenmeyen şekil bozukluklarına yol açmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için enjeksiyon basıncı dediğimiz bir uygulama ve daha sonrasında tutma basıncı dediğimiz uygulama şekilleri uygulanmaktadır. 
Tutma basıncı uygulanırken ayarlanan zaman süresi , kullanılacak olan hammaddenin özelliklerine, parça boyutlarına ve ağırlığına bağlı olarak değişim göstermektedir.
Üçüncü kademe de ise tutma basıncı ile düzenli hale getirilmiş  hammadenin, kalıpta sertleşmesi için uygulanan kademedir,  bu kademeye ise soğutma işlemi denilmektedir. Plastik enjeksiyon kalıplamanın son uygulama aşaması olan, soğutma işleminden sonra kalıp üründen ayrılır. Hazır hale gelmiş ürün, üzerinde oluşan , çapak alma işlemi ve bir takım düzeltme işlemlerinden sonra hatasız ve kusursuz olarak teslim için hazır hale gelir.

Plastik Enjeksiyon Kalıplama’nın Genel Olarak Artıları Nerelerdir ?

  • Üretim olanağı oldukça yüksektir ve seri üretim imkanı sağlar.
  • Uzun süre dayanıklı ve kaliteli yüzeylere sahip ürünler üretir.
  • Üretimi yapılan parçanın işçilik maliyeti en az seviyededir
  • Diğer kalıplama şekillerine göre üretim kolaylığı fırsatı sunar.
  • Değişik şekillerde ve farklı boyutlarda parçaları hesaplı şekilde üretir.
  • Yapılacak olan parçanın, plastik malzemesinin içerisine , cam tozu, karbon ve kireç gibi dolgu maddeleride karıştırılarak üretim yapabilme imkanı sağlar.

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.

Tamam