Eramold IML Plastik Enjeksiyon Kalıp Üretimi

Kalıp İçi Etiketleme (IML) Çalışma Prensibi

Kalıp içi etiketlemenin ana unsuru, bir ürünü etiket veya tasarım katmanı ile kaplamaktır.

Kalıp içi etiketleme (IML) süreci, ilk başta etiketleme yapmak için etiketlenecek malzemenin çeşidine göre bir malzeme seçilmesiyle başlamaktadır. Etiket olarak kullanılacak malzemelerden birkaç tanesi   kağıt, polipropilen ve polistirendir. Ayrıca kalıplanmış parçaya benzer bir malzemede etiket için kulanılabilir.
Kavitasyon içeren malzemelerde etiket olarak kullanılmaktadır. Kavitasyonlu etiketin malzemesi, iki adet ince katman arasına bağlanan sünger tarzında bir katmandır. Aşınmanın büyük önem taşıdığı durumlarda ise etiket olarak lamine film kullanılmaktadır.

Malzeme seçiminden sonra etiket açık olan kalıba yönlendirilir ve kelepçe, vakum, statik elektrik, basınçlı hava ile kalıp boşluğuna sıkıca yerleştirilmesi sağlanır. Bir sonraki aşamada ise seçilen plastik malzeme eritilerek kalıba enjekte edilmesi sağlanır. Enjekte edilen malzeme soğuma işleminide tamamlandıktan sonra ürün etikete bağlanır. En son aşamada ise kalıplanmış ürün üzerinde güzel bir tasarım yapılarak kalıp içi etiketleme son halini almış olur.

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.

Tamam