Eramold IML Plastik Enjeksiyon Kalıp Üretimi

Termoform Kalıplama Nedir ?

Kalıpçılık sanayisinin hizmet verdiği çok fazla alan vardır. Kesme kalıpları, IML enjeksiyon kalıpları, bükme kalıpları ve bu alanların peşi sıra plastik malzemenin ısıtma işlemi ile şekillendirimesine karşı, basit ve aynı zamanda diğer kalıplama yöntemlerine  göre ucuz ve hızlı termoform kalıp çeşiti vardır.
Tek kullanımlık olan plastik tabaklar, plastik bardaklar, yoğurt kapları, çikolata jelatinleri,otomotiv jant kapakları yada buzdolanı kapı panelleri gibi yüksek hacimli hafif plastik parçaların imalatı bu yöntemle sağlanmaktadır.
Kalıplanacak malzemeler termoplastikler olup levha halindedir. Termoform kalıplar , termoplastik levhaların şekillendirimesinde uygulanır. Makine üzerinde sabitlenen ve yumuşama noktasına kadar ısı verilen plastik levhaya, vakum yöntemiyle istenilen şeklin verilmesi sağlanır.
Levha erimeyecek şekilde yumuşayıncaya kadar ısı verilir. Kalıp boşluğundaki hava emilerek vakum yapılması sağlanır.  Basınç, ısıtılmış levhaya baskı uygulayarak kalıbın şekil almasını sağlar. Levha soğutulup sertleşme kıvamına gelinceye kadar vakum uygulanır. Daha sonra biçim verilen ürünler kalıp makinesinden alınıp düzeltilir. 

Avantajları Nelerdir ?

  • Cazip Faktörler
  • Dizayn Esnekliği
  • Teslim Süresi Hızı
  • Azalan Maliyetler
  • CAD Dizayndan Doğrudan İmalat Kolaylığı

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.

Tamam