Eramold IML Plastik Enjeksiyon Kalıp Üretimi

Eskiden Günümüze Plastik Enjeksiyon Kalıplamada Ne Değişti ?

Plastik enjeksiyon kalıplamanın ilk olarak kullanıldığı ve önem kazandığı seneler 18. ve 19. yüzyıllardır. 
Sanayi Devrimi bu dönemlerde zirve yapmışken, kalıp üreticileri her şeyi insan gücüyle  yapmak zorunda kaldı. Ürünlerin şekillendirilmesi, ısıl işlem, rötuş, metalin işlenmesi ve tasarımın insan gücüyle denenmesi önemli bir zaman kaybına yol açmaktaydı. İnsan gücüyle yapılan herhangi bir ürünün diğer ürünler ile benzersizliği , standart olmayan üretim sorununu ortaya çıkardı çünkü iki kalıbın yapımı  tam olarak aynı olmamaktaydı.
İnsan gücü üretimden, bilgisayar destekli hatasız ve seri üretime geçişte önemli ölçüde katkıda bulunan kalıp üretim teknolojilerinden ikisi CNS makineleri ve CAD  programlarıdır:

  • CNC Freze Makineleri

CNC freze makineleri başlangıçta CNC makinelerine ek olarak entegre halinde 2D Bridgeport freze makineleri olarak kullanıma başlandı.  Ürün bir kez piyasaya sürüldüldüğünde, en az seviyede gözetim ve yüksek hassasiyet ayrıca yüksek hızlı üretim sağladıklarından, üreticiler için üretimi daha hızlı ve çok sayıda ürün elde etme katkısı sağlamıştır.  Şuanda freze makineleri, daha karmaşık kalıplar için daha  yüksek hız ve daha doğru üretim oranı ile yeni halini almıştır..

  • CAD Programları

CAD programları, kalıp tasarımı sürecini düzene koyarak kalıp imalat üretiminin gelişimi için önemli bir etkiye sahip olmuştur.
Üreticiler için üretilen ürünün hızlı bir şekilde düzenlenebilmesini, test edilebilmesini ayrıca değiştirilebilen 2B teknoloji ve gelişen teknolojilere ayak uydurarak 3B işlemlerin oluşturmasına imkan sağlamıştır. 
 

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.

Tamam