Eramold IML Plastik Enjeksiyon Kalıp Üretimi

Kalıp İçi Etiketleme (IML) Neden Tercih Edilmeli ?

Ürünün üzerinde bulanan etiketler, plastik ürünlerin satışı ve göze çarpması için çok önemlidir. Yüksek kalitede etiket yapılması ürünlerin daha fazla satış almasını sağlar. Ayrıca kaliteli bir etiket veya tasarımı yapılan ürünün, daha dayanıklı bir hal almasını ve kullanım ömrünün uzamasını sağlar. Plastik ürünlerin tasarımı ve üzerindeki etiketi ne kadar iyi ve cezbedici olursa ürün,  insanları satın almaya o kadar çok ikna eder. Modern psikolojideki araştırmalara göre çoğu insanın bir ürünü satın alırken ürünün üzerindeki etiketleme ve tasarıma bakarak aldığı kanıtlanmıştır. Yani ürünün etiketi ne kadar kaliteli ve göze çarpıcıysa tasarım ne kadar ilginçse satış da o kadar fazla oluyor. Bu sebeple kalıp içi etiketle yöntemi , markaların ürünleri için yüksek kaliteli tasarımlar ve etiketlemeler gerçekleştirdiği ayrıca en uygun maliyette etiketleme yaptığı için üretici firmalar tarafından çoğunluk olarak tecih ediliyor. Çeşitli dekorasyon seçenekleri sunar. Çok renkli baskı ve litografi baskı yöntemlerinden yararlanarak hızlı tasarım değişimlerine sahiptir ve kullanım sırasında aşınmayan daha kaliteli ürünler üretir.

Kalıp içi etiketleme yöntemi , ürünlerin görünümünün güzel olmasını büyük ölçüde  arttırır. Göz alıcı ve etkileyici tasarımlar sunarak ürünü daha cezbedici hal almasını sağlar. Ayrıca hem etiket hem de ürün birlite oluşturulduğu için doğal olarak birbirine temas ederek daha kalıcı ve uzun ömürlü etiket yapılması sağlanmış olur.

Kalıp içi etiketleme (IML), aynı anda üretip dekore ettiği için daha kısa üretim süresine sahiptir bu sebeple üretim maliyetinde de azalma sağlar. Bu üretimde iki işin bir arada olması , üretimde boş kapların etiketlenmesi için biriktirilmesini ve depolanıp saklanmasının önüne geçerek ayrıca maliyet azaltımı yapmaktadır.

Kalıp içi etiketleme için kalıp üretimi çok fazla uzmanlık ve yüksek sermaye gerektirmektedir. Fakat kalıp imalatındaki uzmanlık ve yüksek maliyet, tasarımın çalınmasının önüne büyük ölçüde geçmiş olur. Kalıp tasarımdaki , flim baskısı ve etiket oluşturma sürecindeki farklı yöntemler, kopyalanmasının neredeyse imkansız hale gelmesini sağlar. 
 

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.

Tamam