Eramold IML Plastik Enjeksiyon Kalıp Üretimi

Metal Enjeksiyon Kalıplamayı Neden Tercih Etmelisiniz?

Örnek bir ürününüz varsa ve onu satışa sunmak için geliştirme yönündeyseniz, üretimini yapmak için bir çok seçeneğiniz bulunmaktadır. Bu süreçte, üründe hassas şekil verilmesi gereken metal parçalar varsa doğru üretim sürecini bulmak çok önemlidir. Üreticinin doğru kalıplama yöntemini seçmesi, kullanılmayacak kalan parçaları en aza indirir ve işçilikde kullanılacak malzemeleri ve hammadde kullanımını daha iyi kullanmasına yardımcı olur. Doğru kalıplama yöntemini seçmemek, üretim süresini erteleyip,  üretim sürecinde aksamalara ve üretimin az olmasına neden olur. Metal parçalarınız için kalıplama yöntemlerini düşünürken, metal enjeksiyon kalıplama teknoljisini (MIM)  seçmeniz üretimde sorunsuz ve daha iyi ürünler üretmenize yardımcı olacaktır.
Metal enjeksiyon kalıplama yöntemi, alışagelmiş metal şekillendirme yöntemlerinde bulunabilecek, maliyet fazlalığı ve aynı olmayan metal ürünlerin üretiminin önüne geçer.  Metal enjeksiyon kalıplamanın (MIM) üretim süreci, son derece karmaşık parça şekillerinin üretilmesi ve az maliyetli üretim yapmak için tasarım özgürlüğünü ve bütünlüğü ortak bir şekilde sağlamaktadır. Üretici metal enjeksiyon kalıplama teknolojisini seçtiğinde ve uzman çalışlarla üretim yapıldığında, metal enjeksiyon kalıplama olağanüstü başarı ile üretim sağlar.
Artık birçok üretici firma, son derece gelişen ve değişen teknolojisinin getirisi ile yeni teknolojileride kullanarak daha iyi üretim yapmak için metal enjeksiyon kalıplamanın avantajlarını araştırıyor.
Metal enjeksiyon kalıplamanın avantajlarını sıralamak istersek ; 

  • Büyük miktarlarda karmaşık şekillerde metal parçalar üretmek için üretim seçeneği sağlar.
  • Üreticilere geleneksel yöntemlerden veya döküm kalıplamadan daha ucuz parça üretimi imkanı sağlar.
  • Tekrarlanan üretim sürecini ortadan kaldırabilecek alternatifler üretebilir.
  • Üründe üstün kalitede performans ve dayanıklılık sağlar.
  • Metal enjeksiyon kalıplama üretimde malzeme ve maliyetten tasarruf sağlamaktadır.
  • Üretilecek ürünün daha iyi yüzey kalitesine sahip olmasını sağlar.
  • Ürünün daha ince kalıplanmasına ve daha keskin noktaların üretilmesine olanak sağlar.
  • Üretimin bitiminde yapılacak son rötuş işlemlerini büyük ölçüde azaltır.
  • Büyük hacimli ürünlerin daha düşük maliyet ve daha hızlı üretimini yaparak üretimdeki süreci azaltır, üretimi arttırır.

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.

Tamam